Mielipide: Kulttuuri kuuluu kuuluu kaikille
Mielipide: Itämeri tarvitsee suojelua – nyt, ei myöhemmin
Sopeuttaminen tuottaa tulosta Kouvolassa
Kotkan Lastenkulttuurikeskus Laivuri sai 60 000 euron avustukset
Vihreä logistiikka ja tehokkuus puheenaiheina Kotkassa
Kymenlaakson hyvinvointialueen viime vuoden tulos ennakoitua parempi – samalla kumulatiivinen alijäämä kasvoi
Kuusankoskelainen laulajatar julkaisee uuden tuplasinglen
Kouvolan seurakunnat sammuttavat taas valojaan
Mielipide: Kouvola ei ole luotettava kumppani – Kotkan on katsottava muualle
Kuusaan Kurmoottaja lauantaina Levyraadissa
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Makujen polku -tapahtumassa huhtikuussa kouvolalainen rokkileipuri Jussi Mattsson loihtii paikallisista raaka-aineista maistisia yleisölle.
Kuvat: Teija Piipari
Rokkileipuri maistattaa paikallisia makuja
Lähiruokatapahtumassa muun muassa valitaan Kymenlaakson makein makeinen.
Teija Piipari
Televisiosta tutulla rokkileipuri Jussi Mattssonilla pitää keittiössä kiirettä. Seinän toisella puolella, salissa, odottaa kymmenkunta nälkäistä suuta pääruokaansa. Pannujen ja patojen keskellä Mattsson alkaa kasata annoksia lautasille. Kastike alle, toiseen kerrokseen perunaa ja päälle naudan sisäfilepihvi. Loppusilaus herneenversolla.
– Mitenkäs maistuu? rokkileipuri kysäisee, kun ensimmäiset suupalat ateriasta on nautittu.
– Ihan sikahyvää!
Jussi Mattsson on loihtimassa kolmen ruokalajin päivällistä kouvolalaisessa Lounaskahvila Kulmassa. Session tarkoituksena on testailla ja maistattaa koeyleisölle ruokia, joita muusikon perheyritys Rokkileipuri Oy suunnittelee tarjoavansa catering-palvelussaan tulevana kesänä.
– Välillä pitää ideoida uutta. Vaihtelen esimerkiksi sooseja, kastikkeita, ettei joka vuosi ole samat maut tarjolla. Viime vuonna tein aika paljon punaviinikastikkeita, nyt tämä soosi tässä, on jaloviinapippurikastike. Käytän aika paljon alkoholia sooseissa. Alkoholi tuo sopivasti makua.
Mattsson kokkaa koeyleisölleen myös siksi, koska hän on mukana Makujen polku -lähiruokatapahtumassa huhtikuussa Kouvolassa.
– Tapahtumassa esittelen tuotteita ja makuja showkeittiö-meiningillä.
Rokkileipuri piti omanlaisensa makujen polun testiyleisölle paria viikkoa ennen Makujen polku -tapahtumaa. -Testailen tässä samalla uusia catering-juttuja yritykseeni.
Makujen polku pidetään nyt toisen kerran. Viime vuonna tapahtuma houkutti paikalle yli tuhat vierailijaa maistelemaan ja ostamaan kymenlaaksolaisten yritysten tuotteita.
– Koska ensimmäinen tapahtuma onnistui hyvin, päätimme jatkaa, kertoo Kouvola Innovationin (Kinno) elintarvikealan asiantuntija Päivi Karhunen. – Tapahtuman tarkoitus on tuoda lähellä tuotettua ruokaa näkyväksi niin, että sitä voi maistella ja ostaa tuotteita suoraan sitä tuottavilta. Ruoan ympärille saa hyväntuulisen tapahtuman, koska kaikkihan ruoasta tykkäävät.
Makujen polku -tapahtuman järjestää Keke – Kymenlaakson elintarvikealan kestävä kehitysloikka -hankkeen toimijat. Pääjärjestäjän roolissa on tänä vuonna Pro Agria Etelä-Suomi, kun viime vuonna tapahtuman koordinoinnista vastasi Kinno.
Tapahtumaan on ilmoittautunut jo joukko näytteilleasettajia, mutta paikkoja voi vielä kysyä, Päivi Karhunen kannustaa.
– Makujen polku on kymenlaaksolainen tapahtuma, mutta lähiruokaa on tulossa myös muista maakunnista. Yleisö pääsee tutustumaan muun muassa eteläsavolaisiin ja eteläpohjalaisiin makuihin.
Ohjelmallisessa tapahtumassa Pro Agrian fiktiiviset hahmot Önni Möö ja Peruna tutustuttavat lapsia maatalouteen ja maaseutuun. Tapahtuman juontaa Tiina Myöhänen Kouvolan nuorkauppakamarista.
Viime vuonna tapahtumassa järjestettiin leivoskilpailu, jonka voitti Ramin Konditoria Kahvilan Lakumokka-leivos. Sitä tarjoiltiin Kouvolan 15-vuotisjuhlavuoden tapahtumissa. Tänä vuonna valitaan Kymenlaakson makein makeinen. Voittaja julkistetaan kello 13.45. Tällä kertaa yleisö on tuomaristo ja lapset päättävät voittajan.
– Kymenlaakson makein makeinen tulee varmasti olemaan esillä kaikissa mahdollisissa tapahtumissa, Päivi Karhunen uskoo.
Kulman keittiössä rokkileipuri valmistautuu jälkiruokien tarjoiluun. Jälkiruokaan tulee muun muassa vadelmaa ja lakua.
– Ideansa tämä jälkiruoka on saanut tulevasta makeiskilpailusta, Jussi Mattsson sanoo.
Makujen polku lauantaina 5. huhtikuuta kello 10–14 Kouvolassa Kohoa Synergiakeskuksessa ja kävelykatu Manskilla. Lisätiedot www.makujenpolku.fi.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.