Yhteisötalo Messin käyttövuorot haettavana Kotkassa
Korian kohdan parantamishanke valmistuu syksyksi
Kymenlaakson teillä siirrytään kesänopeuksiin
Mielipide: Kulttuuri kuuluu kuuluu kaikille
Mielipide: Itämeri tarvitsee suojelua – nyt, ei myöhemmin
Kymenlaakson hyvinvointialueen viime vuoden tulos ennakoitua parempi – samalla kumulatiivinen alijäämä kasvoi
Kuusankoskelainen laulajatar julkaisee uuden tuplasinglen
Kouvolan seurakunnat sammuttavat taas valojaan
Mielipide: Kouvola ei ole luotettava kumppani – Kotkan on katsottava muualle
Kuusaan Kurmoottaja lauantaina Levyraadissa
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Mielipide: Itämeri tarvitsee suojelua – nyt, ei myöhemmin
Itämeri ja Suomenlahti osoittivat jo hetken ajan paranemisen merkkejä, ja kadonnutta lajistoa alkoi palata juurilleen. Viime vuodet ovat kuitenkin tuoneet huolestuttavia merkkejä: sinileväkukinnat lisääntyvät, happikato pahenee, ja rehevöityminen kiihtyy. Tämä kehitys on pysäytettävä heti – ja suunta käännettävä takaisin parempaan.
Meidän täällä Kymenlaaksossa on huolehdittava siitä, ettei sinänsä tarpeellinen ja kaikkia hyödyttävä vihreä siirtymä johda siihen, että akkuteollisuus muodostuu uudeksi Itämerta saastuttavaksi kuormituslähteeksi. Vaikka Kotkaan mahdollisesti sijoittuva akkuteollisuus ei tämänhetkisen tiedon mukaan uhkaa Itämerta, Haminan hanke sen sijaan voi olla merkittävä riski. Itämeri on yhteinen, eikä yksikään rannikkokaupunki voi sulkea silmiään sen tilasta.
Toinen vakava uhka Itämeren ja Suomenlahden suojelulle on Venäjä ja erityisesti Pietarin jätevedenpuhdistamo. Sen tehokas toiminta on elintärkeää Itämeren hyvinvoinnille, ja kansainvälisin poliittisin keinoin on löydettävä ratkaisu, jolla varmistetaan Venäjän vastuunkanto merensuojelussa.
Ympäristöuhkien lisäksi Itämerta varjostaa kasvava turvallisuusriski. Venäjän niin sanottu "varjolaivasto" on lisääntynyt alueella, ja se aiheuttaa sekä sotilaallisia että ympäristöllisiä uhkia. Laivojen liikkeet ja mahdolliset ympäristötuhojen riskit on otettava vakavasti, sillä jo nyt on herännyt huoli siitä, millaisia päästöjä tai muita vaikutuksia tämä varjotoiminta voi aiheuttaa Itämerelle. Alueellisen turvallisuuden ja ympäristön suojelun on kuljettava käsi kädessä – Itämerta ei saa päästää muuttumaan geopoliittisten pelien uhriksi.
Kotkassa jokaisen päätöksen yhteydessä on arvioitava vaikutukset Itämereen ja pyrittävä vaikuttamaan myös valtiovallan linjauksiin. Itämeri ei kestä viivyttelyä – toimia tarvitaan nyt.
Ilona Snygg (vihr.)
Kotka
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.