Mielipide: Jouluna 2024
Orkesteri jatkaa monipuolisuuden tiellä
Mielipide: Hyvinvointialueen ja muistiyhdistysten yhteistyö varmistaa muistisairaan tuen ja palvelut
Miten kinkunrasva lajiteltiinkaan? Entäs lahjapaperit?
Kiinnostaako englanninkielinen esi- ja perusopetus? – Kotkassa pidetään tammikuussa infotilaisuus
Kotkan kaunein jouluikkuna löytyy Karhulasta
Arjan voitto nivelrikosta
Monitoimiareena toteutuu Kouvolassa
Ensin tulevat aina enkelit
Kotkamillsin toimitusjohtaja vaihtuu
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Lajityypillinen ruokinta – avain hevosen ja koiran hyvinvointiin
Ulla Ribu on tykännyt työskennellä Kairossa. -Tämä on omaleimainen paikka, hän sanoo.
Veli-Pekka Kelloniemi
Pitkä ura Kotkan tunnetussa ravintolassa päätökseen
Veli-Pekka Kelloniemi
Ravintola Kairon pitkäaikainen ravintolapäällikkö Ulla Ribu, 63, jää eläkkeelle Liisa Rinteen jatkaessa hänen tehtäviään.
– Tulin Kairoon töihin vuonna 1976 viinikassaksi. Se tarkoitti juomien mittaamista laseihin tarjoilijoille, kertoo Ribu.
Ravintolapäällikkö ehti nähdä Kairon hurjat 70- ja 80-luvut merimiehineen ja laivatyttöineen, kun Kantasatama oli vielä toiminnassa.
– Silloin sattui ja tapahtui. Töissä oli hauska olla, kun oli todella paljon ihmisiä aamu viidestä lähtien. Silloin ei ollut vielä pubeja ja tanssikulttuuri oli voimissaan.
Sittemmin alun perin Tampereelta kotoisin oleva Ribu kouluttautui tarjoilijaksi, ja 90-luvulta lähtien hän on toiminut nykyisessä tehtävässään.
Ribu on nauttinut pitkän historian omaavan työpaikkansa kulttuuritarjonnasta.
– Tämä on Suomen ensimmäinen ravintolateatteri. Ensimmäistä näytelmää vuonna -86 eli Maratontansseja oli tarkoitus esittää kolme kertaa, mutta sitä esitettiinkin kolme ja puoli vuotta.
Ravintolapäällikkö on seurannut Ekamin Kymen Konservatorion esiintyjien kehitystä ujoista nuorista valmiiksi artisteiksi.
Vuosien saatossa ravintolatyö on muuttunut entistä hektisemmäksi henkilöstön vähentyessä.
– Asiakkaiden juomakulttuurissa näkyy muutos yleiseurooppalaiseen suuntaan eli juodaan vähemmän alkoholia.
Eläkesuunnitelmia Ribulla ei vielä ole. Iltatyöhön tottuneena hän kertoo ensin vain fiilistelevänsä, miltä tuntuu elää normaalissa päivärytmissä.
– Harrastan lukemista. Opettelen runojen ja dekkareiden lukemista.
Ulla Ribun eläköitymiskahvit tarjotaan Kairossa perjantaina 28. helmikuuta kello 16–19.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.