Mielipide: Kansanedustajan vaalikelpoisuudesta
”Pahasti oireileville ei riitä perheen tuki”
Legendaarista Liitsin lenkkiä muistellaan Kotkassa toukokuussa
Kaakkois-Suomen Vihreät nimesi lisää aluevaaliehdokkaita
Kotkan ympäristöpalvelut muuttaa Mussalon Savottaan
Renkaan savu täyttää Kotkan Kantasataman
Kolme kouvolalaista ja Kuusankosken seurakunnan kanttori kisaavat Voice of Finlandissa
Kotkassa on jälleen Rakkausviikko
Abit ja vanhat juhlivat Kouvolassa loppuviikosta
”Ihminen ei jaksa ilman kulttuuria”
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Mielipide:Avoin kysymys päättäjille
Olen jo 87 vuotta katsellut tätä maailman menoa ja ihmetellyt, kun joku voi puhua paljon sanomatta mitään. Siksin haluaisin jonkun vastaavan selkokielellä muutamaan kysymykseeni.
Korkeakoulutusta lisätään ja heistä tulee johtajia tai kirjanoppineita, mutta kuka tekee oikeasti työt, jos kaikki ovat korkeastikoulutettuja?
Miten saatte kaikki henkilöt töihin, jos ei ole "koulutusta" vastaavaa työtä? Tai on rajoitteinen tai muuten haluton tekemään yleensä mitään?
Miten onnistutten työperäisen maahanmuuton kanssa, jos tulee henkilö joka ei osaa kuin omaa äidinkieltään? Tiedän tapauksen jossa isolle lentokentälle tuotiin työopastukseen eli koulutukseen henkilö, joka ei osannut edes englantia. Osasi vain omaa äidinkieltään. Ei kerrottu enempää miten se meni. Jos heitä tulee enemmän, niin kuka heidän opetuksensa ja oleskelunsa maksaa (muut kuin veronmaksajat)?
Suomessakin on paljon henkilöitä, jotka haluavat ja pystyvät tekemään niin kutsuttua "ruumiillista työtä", eikä vain tuijottaa tietokoneen tai kännykän ruutua tai vain etsiä innovaatioita ja ideoita.
Koska aletaan korkeakouluttaa laitoshuoltajia, siivoojia ja muitakin meille erittäin tärkeitä puhtaudesta huolehtivia henkilöitä? Mehän hukkuisimme omiin jätöksiimme, jos he menisivät lakkoon. Veisimmekö itse työmatkalla roskat ja jätöksemme johonkin määrättyyn paikkaan?
Miksi ei makseta likaisen työn lisää palkan päälle? Minä sain vuonna 1967. Mutta 1990-luvulla siivouskin muuttui urakkatyöksi. Olin kaupungilla ennen eläkkeelle lähtöäni, kun viidestä siivoojasta vähennettiin kaksi. Olin siinä välillä saamani koulutuksen vuoksi emäntänä ja ison tehtaan ruokalanhoitajana. Tehtaan siirryttyä Portugaliin olin töissä myös Pietarissa. Se on ollut seikkailua. Ja kaikkia töitä tehdä ja arvostaa.
Toivottavasti joku asiallinen henkilö pystyy vastaamaan. Miksi on nyt, niinkuin on?
Eila Elomaa
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.