Avustuskuorma lähtee taas ensi viikolla
Kaukolämpöverkon korjaustyöt sulkevat Norssalmen sillan
Yhdessä tehden ja yhdessä kokien
Mielipide: Hyvinvointialueemme on monien haasteiden edessä
MLL:n lastenhoitotoiminta päättyy Kymenlaaksossa
Lux Like Kouvola valaisee Kuusankoskitalon julkisivut ja lasisen ulkonäyttämön
Coca-Cola Joulurekka vierailee kiertuehistorian toisen kerran Kotkassa
Kotkassa vilisee poliiseja tänään
Kotkan Sunila saa uuden omistajan
Lätkää kahdellakympillä kuussa
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Lajityypillinen ruokinta – avain hevosen ja koiran hyvinvointiin
Myö välitetään sinusta - Sinun Tähden Hoivapalvelut tarjoaa tukea kaikille
Mielipide: Suomen hallitukset päättivät amk-opiskelijoiden siirtämisestä etäopetukseen
Ammattikorkeakoulujen lähiopetuksen määrä ja opetuksen laatu ovat herättäneet keskustelua viime aikoina. Ammattikorkeakouluilla on keskeinen rooli tulevaisuuden osaajien kouluttajina. Ne tuottavat esimerkiksi yli 80 prosenttia sosiaali- ja terveysalan korkeakoulutetuista osaajista. Siksi keskustelu opetuksen laadusta ja lähiopetuksen määrästä on äärimmäisen akuutti.
Ammattikorkeakoulujen syyttäminen lähiopetuksen vähenemisestä ja opetuksen laadun heikkenemisestä on kuitenkin turhaa niin kauan, kun korkeakoulujen rahoitukseen ei olla valmiita panostamaan. Opetuksen laadun ja koulutuksen kehittäminen ei ole pelkästään ammattikorkeakoulujen käsissä, vaan katse tulee suunnata Suomen hallituksen suuntaan.
Kahdella edellisellä hallituskaudella ammattikorkeiden rahoitusta on leikattu yli 25 prosenttia, ja nykyisen hallituksen panostukset ovat lähinnä kosmeettisia. Ei ole mikään ihme, että ammattikorkeakoulut joutuvat karsimaan perustehtävästään, eli opetuksesta.
Koko maassa ammattikorkeakoulujen johto kamppailee riittämättömien resurssien ja siitä seuraavien ongelmien kanssa. Opiskelijakunta Kaakko on tyytyväinen siihen, kuinka Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa on onnistuttu ratkomaan näitä pulmia ja huomioimaan monipuolisella tarjonnalla sekä innovatiivisilla ratkaisuilla myös erilaiset opiskelijat ja oppijat.
Täytyy kuitenkin muistaa, että sairaanhoitajaksi, fysioterapeutiksi tai insinööriksi ei opi pelkillä etäluennoilla. Jos lusikalla on annettu, ei voi kauhalla vaatia.
On Marinin hallituksen tehtävä korjata kurssi ja osoittaa ammattikorkeakouluille lisää rahoitusta ja toivomme, että Kymenlaakson ja Etelä-Savon maakuntien kansanedustajat omalla äänellään edesauttavat maakunnan osaamisen kehittymistä ja varmistavat, että rahoitusta lisätään.
Heitämme pallon teille, Antti Häkkänen, Jari Leppä, Hanna Kosonen, Heli Järvinen, Ano Turtiainen, Juho Eerola, Ville Kaunisto, Kristian Sheikki Laakso, Sirpa Paatero ja Paula Werling.
Pitäkää huolta ja ääntä korkeakoulujen rahoituksen turvaamisesta!
Iida Pilli-Sihvola
Hallituksen puheenjohtaja
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta Kaakko
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.