”Elämyksiä ja irtiottoja arjesta tarvitaan”
Kouvolan kaupungin tenniskentät ovat nyt varattavissa sähköisesti
Kotkan kaupunki ja Kotka Peace United yhteistyöhön
Kotkan kauppatorin kehittäminen jatkuu – Yhteisterassi monipuolistuu, torin kesässä uusia toimijoita ja tapahtumia
Kouvolan Herkku tuo artesaanimakeisten valmistuksen takaisin paikkakunnalle
Koiratreffit tuo karvakuonot Karhulan torille
Kymenlaakson vuoden kylä ja maaseututoimijat on valittu
Vesitorninkadun eteläinen osa Karhulassa suljetaan väliaikaisesti
Sopeuttaminen tuottaa tulosta Kouvolassa
Kotkan kauppatorin kehittäminen jatkuu – Yhteisterassi monipuolistuu, torin kesässä uusia toimijoita ja tapahtumia
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Kouvolan Herkku tuo artesaanimakeisten valmistuksen takaisin paikkakunnalle
Kouvolan Herkku Oy on syntynyt lappeenrantalaislähtöisen Ville Vahersalon lapsuuden unelman ja yrittäjäneuvos Raino Kukkosen makean vision pohjalta. Tänään keskiviikkona vietettiin Kouvolan Herkun karkkitehtaan vihkiäisiä. Vihkimisen suoritti piispa Mari Parkkinen.
Kouvolan Herkun alkujuuret ovat vuonna 2018 perustetun Micaro Makeiset -karamellitehtaassa, jossa Ville Vahersalo aloitti käsin valmistettujen artesaanikarkkien tuotannon Kouvolassa vuonna 2021. Nuori kasvuyrittäjä sai avustuksen Raino Kukkosen 70-vuotissäätiöltä.
Raaka-aineiden hintojen nousu ja markkinointiyhtiön kanssa ilmenneet ongelmat veivät keväällä 2024 Micaro Makeiset konkurssiin. Vahersalo pyysi kokenutta sarjayrittäjä Kukkosta pelastamaan hänen unelmansa karkkien valmistajana. Kukkonen asetti yhden ehdon: Luumäelle siirtyneen karkkituotannon tulisi palata Kouvolaan. Näin syntyi Kouvolan Herkku Oy.
Sopiva tuotantotila löytyi Katajaharjusta, ja yritys investoi noin 80 000 euroa tilojen saneeraukseen. Samalla tilattiin uusia tuotanto- ja pakkauslinjoja Italiasta, Kiinasta ja Suomesta. Yrityksen toiminta käynnistyi viime marraskuussa, kun Fazerin Korian tehtaan entinen tuotantopäällikkö Jukka Runtti aloitti toimitusjohtajana ja Janne Valtonen myyntipäällikkönä. Ville Vahersalo toimii tuotekehittäjänä ja tuotannosta vastaavana.
Alkuvaiheessa Kouvolan Herkku työllistää 10 henkilöä, mutta henkilöstömäärä kasvaa tuotannon laajentuessa.
Kouvolan Herkun artesaanimakeisvalikoima kattaa kymmeniä makuja: hedelmä- ja salmiakkikarkkeja, marmeladeja, vaahtokarkkeja, jauheita. Tuotteita on jo saatavilla Kaakkois-Suomen ja Päijät-Hämeen alueella, ja jatkossa myyntialue laajenee kattamaan koko Suomen sekä kansainväliset markkinat. Tarjolla on myös yritysten liikelahjoiksi ja urheiluseurojen varainkeruuseen räätälöityjä karkkeja omilla logoilla.
Juttua on korjattu keskiviikkona 23. huhtikuuta kello 22: karkkitehtaan vihkiäisiä vietettiin tänään.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.