Mielipide: Kulttuuri kuuluu kuuluu kaikille
Mielipide: Itämeri tarvitsee suojelua – nyt, ei myöhemmin
Sopeuttaminen tuottaa tulosta Kouvolassa
Kotkan Lastenkulttuurikeskus Laivuri sai 60 000 euron avustukset
Vihreä logistiikka ja tehokkuus puheenaiheina Kotkassa
Kymenlaakson hyvinvointialueen viime vuoden tulos ennakoitua parempi – samalla kumulatiivinen alijäämä kasvoi
Kuusankoskelainen laulajatar julkaisee uuden tuplasinglen
Kouvolan seurakunnat sammuttavat taas valojaan
Mielipide: Kouvola ei ole luotettava kumppani – Kotkan on katsottava muualle
Kuusaan Kurmoottaja lauantaina Levyraadissa
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Mielipide: Julkinen terveydenhoito pitää säilyttää
Olen 70-vuotias eläkkeellä oleva pastori, joka kolmivuotiaasta asti on joutunut käyttämään erilaisia terveyspalveluja – Kotkansaaren sairaalassa, Lastenklinikalla, Mehiläisessä, Päijät-Hämeen keskussairaalassa ja Kotkassa keskussairaalassa. Ja nyt olen hyvin huolissani julkisista terveydenhoitopalveluista sekä siitä, millaista terveydenhoitoa ja millä hinnalla aikuiset lapseni sekä pienemmät lapsenlapseni tulevaisuudessa saavat.
Muistan kuinka 1966 tuli voimaan kansanterveyslaki ja lääkkeistä alettiin maksaa korvauksia. Pienen kolmihenkisen lapsuuteeni perheen talous koheni kertaheitolla, kun kahden astmaa sairastavan henkilön lääkkeistä ei tarvinnut maksaa täyttä hintaa.
Kun 1985 muutimme Kotkaan, oli Kotkassa vielä voimassa omalääkärijärjestelmä. Isälläni oli omalääkäri, lapsillamme oli omalääkäri. Me vanhemmat nautimme anteliaasta työterveysjärjestelmästä. Mihin tämä hyvä on hävinnyt? Miksi terveydenhoitomme on ajautunut tilaan, jossa pelätään sen puolesta?
Joskus tuntuu siltä, että kyse on vain pelistä, jossa ovat mukana omaa etuaan ajavat, erilaiset intressipiirit: lääkärit, lääkäriliito, yksityiset terveysjätit, lääkefirmat, vakuutuslaitokset, poliittiset puolueet jne.
Toiveeni on, että jatkossakin kansalaiselle, vaikkapa hänellä, joka saa 1200 euroa eläkettä käteen, olisi mahdollisuus saada hoitoa. Olisi mahdollisuus rytminsiirtoon, pallolaajennukseen, lonkkaleikkaukseen, kaihileikkaukseen, syöpähoitoihin jne. Harras toiveeni on, että tulevaisuudessa hoito ei olisi kiinni rahasta. Harvoilla on varaa yksityissairaalan syöpähoitoihin. Harras toiveeni on, että jonot eivät olisi pitkiä vaan apua saisi säällisessä ajassa ilman, että omistaa riittävän ison lompsan.
Jokainen meistä tietää, että julkisella puolella tehty hieno pallolaajennus ei todellakaan maksa niin vähän kuin mitä päiväkäynti keskussairaalassa maksaa – mitä se nyt oli reilusti alle satasen. Mutta tätä vartenhan me veroja maksamme. Tavallaan verojen muodossa etukäteen maksamme hoitoa. Eikä vain omaamme vaan myös läheistemme; vanhempiemme, puolisomme, lapsemme, lastenlapsemme, sekä hänen, jolla on pieni eläke. Että he kaikki voisivat tarvittaessa saada pallolaajennuksen.
Jukka Lopperi (sd.)
kunta- ja aluevaaliehdokas
Kotka
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.