Mielipide: Jouluna 2024
Orkesteri jatkaa monipuolisuuden tiellä
Mielipide: Hyvinvointialueen ja muistiyhdistysten yhteistyö varmistaa muistisairaan tuen ja palvelut
Miten kinkunrasva lajiteltiinkaan? Entäs lahjapaperit?
Kiinnostaako englanninkielinen esi- ja perusopetus? – Kotkassa pidetään tammikuussa infotilaisuus
Kotkan kaunein jouluikkuna löytyy Karhulasta
Arjan voitto nivelrikosta
Monitoimiareena toteutuu Kouvolassa
Ensin tulevat aina enkelit
Kotkamillsin toimitusjohtaja vaihtuu
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Lajityypillinen ruokinta – avain hevosen ja koiran hyvinvointiin
Juhlapalvelu Lusikan yrittäjä Timo Mämmelä yrittää itsekin ehtiä juhlia kesän aikana. -Toki tarjottavat täytyy niihin tehdä, hän sanoo ja hymyilee.
Kuvat: Teija Piipari
”Juhlakausi näyttää nyt hyvältä”
Pitopalveluyrittäjä Timo Mämmelää työllistävät seuraavaksi yo-juhlat.
Teija Piipari
Pöytään lätkähtää todellista silmäkarkkia, kun Timo Mämmelä nostaa esille juustokakkunsa, vadelmavaniljaisen ja limen, koristeluineen päivineen.
– Maistetaanko? hän kysyy.
No totta maar!
Timo Mämmelä on kouvolalaisen Juhlapalvelu Lusikan yrittäjä. Hän perusti catering- ja pitopalvelunsa vuonna 2016. Vuonna 2021 hän osti Kino-Bakeryn, elokuvateatteri Kino123:n kakkuliiketoiminnan. Viime syksynä hän aloitti teatteriravintola Repliikin pyörittämisen Kouvolan teatterin tiloissa. Mämmelä on ehtinyt myös olla Three Wings-ravintolan sekä lounaskahvila Lusikan yrittäjänä. Nämä liiketoiminnot hän on jo jättänyt taakseen.
Juhlapalvelu Lusikan vuodenkiertoon mahtuu mm. ylioppilasjuhlia, häitä, ristiäisiä, syntymäpäiviä, muistotilaisuuksia ja yritystapahtumia. Tällä hetkellä kalenterissa on jo useita kevään ja kesän juhlallisuuksia, joista yo-juhlat työllistävät seuraavaksi.
– Juhlakausi näyttää nyt hyvältä. Tilauksia on tullut, mutta kyllä kesälle mahtuu uusiakin, hän vinkkaa.
Haastattelupäivänä mies oli lähdössä Kotkaan katsastamaan yhtä juhlien pitopaikkaa.
Timo Mämmelä iloitsee erityisesti nyt siitä, ettei korona enää varjosta järjestelyjä, kuten se teki vielä vuosi sitten.
– Se koronasta on kyllä ehkä jäänyt, että juhlat ovat nyt aiempaa pienempiä kooltaan. Toki heikentynyt taloustilannekin voi vaikuttaa, hän pohtii.
Tällä hetkellä Lusikan varauskalenterissa on tiedossa pienimmillään 30 ja suurimmillaan vähän yli 100 henkilön juhlien järjestämisiä. Yrittäjä tekee juhlat joko yksin tai apujoukkojensa kanssa riippuen siitä, kuinka paljon palvelua asiakas haluaa.
– Lusikan kautta onnistuvat myös juhlat, joissa on ruokien pöytiintarjoilu tai jokin teema, vaikkapa meksikolainen. Minulle on myös kertynyt esiintyjien verkosto. Itse olen kerran häissä ryhtynyt yhtäkkiä jopa juontajaksi, kun eteen tuli tilanne, että sellaista tarvitaan.
Ruoat ja leipomukset Mämmelä valmistaa Repliikin keittiössä, josta ne joko noudetaan tai hän vie itse juhlapaikalle.
Mämmelän mukaan juustokakut ovat edelleen todella suosittuja. Kuvassa limejuustokakku.
Mämmelä lusikoi juustokakkua suuhunsa. Samalla hän paljastaa, että on itse enemmän suolaisen kuin makean perään.
– Makeaa ei tulee syötyä usein, koska teen sitä niin paljon. Mutta yhtään kakkua tai muutakaan leivonnaista en päästä käsistäni, ennen kuin olen niitä tekovaiheessa maistanut.
Yrittäjän käsistä syntyneistä makeista juustokakuista vadelmavanilja ja vadelmakinuski ”myyvät hyvin” ja lime on ”perussuosittu”. Juustokakkuja saa myös suolaisina versioina: lohella, kinkulla tai fetalla. Timo Mämmelä leipoo myös täytekakkuja, mutta jos voi itse päättää, ei perinteisellä ”banaania ja mansikkahilloa väliin” -periaatteella, vaan juustokakun ideaa hyödyntäen.
– Yhteen väliin valkosuklaata ja toiseen mansikkaa ja vadelmaa tai mustikkaa, antaa hän esimerkin. – Juustokakut ovat todella suosittuja, joten olen tällä tavoin päivittänyt täytekakun tähän päivään.
Kysymykseen, mikä työssäsi palkitsee eniten, Timo Mämmelä vastaa saman tien:
– Ihmisten palaute. Se, kun näkee että ihmiset tykkäävät, nauttivat ja viihtyvät.
Yrittäjän kesä menee pitkälti juhlien järjestämiseen, mutta ehtii hän itsekin juhlia.
– Yksissä olen vieraana, mutta vien sinne ruoat. Pyrin järjestämään myös itse jotkin juhlat. Tosin sinnekin on itse tehtävät tarjoilut, hän sanoo ja hymyilee.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.