Reserviupseerikoulun johtaja vaihtuu Haminassa
Merivartijat ovat todellisia moniosaajia – Vielä ehtii Merivartiomuseoon!
Poliisi esittää neljää vangittavaksi epäiltynä Kotkan henkirikoksesta
Mikä muuttuu ja mikä säilyy ennallaan, kun TE-palvelut siirtyvät kuntien vastuulle? Vastauksia luvassa yleisötilaisuuksissa Kouvolassa
Harrastajateatterilta Suomen kantaesitys kirjallisuuden klassikoista
Lux Like Kouvola valaisee Kuusankoskitalon julkisivut ja lasisen ulkonäyttämön
Kotkassa vilisee poliiseja tänään
Coca-Cola Joulurekka vierailee kiertuehistorian toisen kerran Kotkassa
Lätkää kahdellakympillä kuussa
Kotkan Sunila saa uuden omistajan
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Lajityypillinen ruokinta – avain hevosen ja koiran hyvinvointiin
Myö välitetään sinusta - Sinun Tähden Hoivapalvelut tarjoaa tukea kaikille
Kolme sukupolvea vasemmalta alkaen: Kari Koskinen, Jukan poika Pyry, Keijo Koskinen ja Jukka Koskinen.
Korian Leipomo: Käsityötä ja paikallista makua 70 vuoden ajan
”Alussa oli Inkeri Koskinen, leivinuuni ja palo leipomiseen”.
Näillä sanoilla voisi aloittaa Korian Leipomon tarinan, joka alkoi jo 1940-luvulla Hannulan kaupan leipomossa. Ajan tavan mukaisesti jälkikasvu otettiin mukaan töihin, ja pian poika Keijo Koskinen toimikin äidin apulaisena pienessä 20 neliön leipomossa. Perimätiedon mukaan nuoren miehen reitti tanssilavalta kotiin kulki usein leipomon kautta: ison leivinuunin lämmitys vaati halkoja vuorokauden aikaan katsomatta.
Kauppias teki konkurssin mutta Inkerin ja Keijon palo leipomiseen ei sammunut, ja kiinnostusta oli myös yritystoimintaan. Niinpä 4.6.1954 merkittiin kaupparekisteriin Korian Leipomo ja Konditoria, jonka toiminta pyörähti käyntiin omakotitalon piharakennuksessa. Ruislimput, hiivaleivät, pitkot ja viinerit lähtivät myyntiin lähialueen kauppoihin, tuotevalikoima laajeni ja töitä tehtiin paljon. Keijo Koskinen kouluttautui alalle suorittaen leipurin ja kondiittorin kisällintyöt, sekä hakien oppia Primulan leipomosta Helsingistä. Korian Leipomon vahvat perustukset oli nyt luotu.
Piharakennus kävi lopulta ahtaaksi ja nykyiselle paikalle, Korian Napalle, leipomo muutti 1975. Nimi vaihtui Korian Leipomo Ky:ksi ja pääomistajiksi tulivat Keijo Koskinen ja puolisonsa Iris Koskinen, joka myös työskenteli leipomolla. Vain kaksi vuotta tämän jälkeen yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi ja nimi Korian Leipomo Oy:ksi, joka se on yhä tänäkin päivänä.
Sukupolvelta toiselle perheessä pysyvät yritykset ovat nykyisin harvassa, joten Korian Leipomo on ilahduttava poikkeus. Keijon ja Iriksen jälkikasvu ehti viettää varhaiset lapsuusvuotensa alkuperäisen, piharakennuksessa sijainneen leipomon pihapiirissä. Liekö sieltä tarttunut tuttu palo leipomiseen ja yrittäjyyteen. Veljekset Jukka ja Kari Koskinen ovat luotsanneet Korian Leipomoa jo vuosikymmeniä. Tänä päivänä myös neljännen polven edustaja on tiiviisti mukana leipomon toiminnassa.
1980-luvun lopusta toimitusjohtajana toiminut Jukka Koskinen on nähnyt pitkän yrittäjyytensä aikana niin pohjakosketukset kuin onnistumiset ja myötätuulet. ”90-luvun lama oli raskasta aikaa. Silloin ajattelin, että tästä ei selvitä.” Toinen isompi karikko oli koronapandemia, joka sai kaikkien yrittäjien tavoin myös Koskisen hymyn hyytymään. Pelastukseksi muodostui yrittäjille kultaakin kalliimmat asiat: uskolliset asiakkaat ja erinomainen, ammattitaitoinen henkilökunta. ”Heidän avullaan selvisimme koronasta, kiitos kuuluu kokonaan heille”.
Paikallisuus, omaleimaisuus ja hyvin tehty ovat Korian Leipomon kulmakivet. Leipomukset pyritään tekemään mahdollisimman pitkälle käsityönä ja aina hyvin. Leipien, patonkien, pullien ja konditoriatuotteiden joukkoon mahtuu myös erikoisuuksia. Kaurapalat, perunaleposkat, Koskisen ohrarieska ja pikkupizzat ovat saavuttaneet suuren suosion. Leipomolla on oma myymälä Leipurimestarintiellä Korialla ja osa tuotteista on saatavilla ainoastaan siellä.
Korian Leipomo juhlii 70-vuotisjuhlavuottaan, kiittää asiakkaitaan ja toivottaa uudet asiakkaat tervetulleeksi paikallisten makuelämysten pariin.
Leipurimestarintie 2, Koria
P. 05 322 0064
myynti@korianleipomo.fi
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.