Kotkan uudistaa nuorisotilojensa ja leirialueidensa hinnoittelua
Kymenlaakson liiton ensi vuoden talousarvio alijäämäinen
Mielipide: Lukiolaisilla on oikeus puhtaisiin tiloihin
Keskussairaalan syöpätautien poliklinikka uusiin tiloihin
Teatteri, kiekkoseura ja mielenterveyden paikallisyhdistykset yhteistyöhön
Lux Like Kouvola valaisee Kuusankoskitalon julkisivut ja lasisen ulkonäyttämön
”Muut lomauttavat, me palkkaamme lisää”
Kotkassa vilisee poliiseja tänään
Coca-Cola Joulurekka vierailee kiertuehistorian toisen kerran Kotkassa
Lätkää kahdellakympillä kuussa
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Lajityypillinen ruokinta – avain hevosen ja koiran hyvinvointiin
Myö välitetään sinusta - Sinun Tähden Hoivapalvelut tarjoaa tukea kaikille
Pelinkehittämiskilpailun osallistumiskynnys on matala koululaisillekin tuttujen ilmaisohjelmien, kuten Scratch ja Unity, ansiosta.
Uusi valtakunnallinen pelinkehittämiskilpailu – Aiheena on Kouvola
Osallistuminen ei edellytä koodaustaitoa.
Teija Piipari
Valtakunnallisessa, kaikille avoimessa KouvolaGames22-pelinkehittämiskilpailussa etsitään Suomen parasta Kouvola-aiheista peliä. Peruskoululaiset kisaavat omassa sarjassaan ja sitä vanhemmat avoimessa sarjassa.
– Luvassa on kunniamainintoja eri kategorioissa sekä sarjojen parhaille langattomat VR-lasit, lupaa kisavastaava Veli-Pekka Kelloniemi.
Kisan osallistumiskynnys on asetettu matalalle, sillä peli voidaan tehdä esimerkiksi koululaisille tutuilla ja maksuttomilla alustoilla kuten Scratch, Game Maker tai Unity. Helpoimmat ohjelmat eivät edellytä edes varsinaista koodaustaitoa. Kisaan voi osallistua yksin tai joukkueena.
Kilpailun kriteereissä pääpaino on siinä, kuinka luontevasti, hauskasti ja tunnistettavasti Kouvola on saatu peliin mukaan. Muita kriteereitä ovat mm. pelattavuus, taiteellisuus, pelin idea. Mahdollinen kaupallinen potentiaali on plussaa, mutta ei lainkaan välttämätöntä.
– Odotan todella suurella mielenkiinnolla, millaisia pelejä kilpailuun saapuu, millaisia pelillisiä näkemyksiä Kouvolasta, kun genrekin on täysin vapaa. Kisaan käy yhtä hyvin niin seikkailupeli, opetuspeli kuin taidepelikin, sanoo Kelloniemi.
Kisan tuomaristo koostuu järjestäjätahojen edustajista. Kisan järjestävät yhteistyössä Kouvolan kaupunki, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk sekä kaupunkilehdet PK ja Ankkuri. Kisa on osa Xamkin vetämän Kouvolan Pelitaiteen pääkaupunki -tapahtumakokonaisuuden ohjelmaa.
– Kouvolan ydinviesti on aktiivisten kaupunki, ja pelitaiteen pääkaupunki -tapahtumakokonaisuus sekä pelinkehittämiskilpailu ovat hienoja esimerkkejä siitä, kuinka ydinviesti näyttäytyy tosielämässä. Kouvolassa kiinnostavinta ei ole se mitä on, vaan se, mitä tehdään. Näemme varmasti hienoja ja luovia näkemyksiä siitä, miten aktiivinen ja monipuolinen Kouvola näyttäytyy pelien maailmassa, sanoo Kouvolan kaupungin brändipäällikkö Christina Suni.
– Toivomme paljon osallistujia, ja näen tässä potentiaalia jokavuotiseksi, jopa kansainväliseksi pelitaiteen kilpailuksi tulevaisuudessa, toteaa Capital of Game Art projektipäällikkö Annika Salmi.
Kilpailuun voi osallistua lokakuun 16. päivään asti lähettämällä omat tai joukkueen yhteystiedot, kisakategoria, kuva- tai videotiedosto sekä lyhyt kuvaus pelistä sekä itse peli joko suoraan tai ladattavana linkkinä (esim. Google Drive) kilpailun sähköpostiin kouvolagames22@pkank.fi.
– Osa peleistä julkaistaan kisan aikana ja sen jälkeen kaupunkilehtien verkkosivulla, jota kautta ne ovat myös yleisön ladattavissa ja pelattavissa, sanoo Kelloniemi.
Voittajat julkistetaan marraskuun 3. päivänä.
Lisätietoa ja virallinen kisajulistus osoitteessa www.pkank.fi.
Pelitaiteen pääkaupunki -hankkeen ohjelma osoitteessa www.capitalgameart.fi.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.