Joulukuusi tulee viedä jäteasemalle tai kiertävään keräykseen – Kymenlaakson Jäte Oy ei enää nouda joulukuusia taloyhtiöistä tai muilta asuinkiinteistöiltä
Poliisilla lähes 200 tehtävää vuodenvaihteessa
Mielipide: Jouluna 2024
Orkesteri jatkaa monipuolisuuden tiellä
Mielipide: Hyvinvointialueen ja muistiyhdistysten yhteistyö varmistaa muistisairaan tuen ja palvelut
Kotkan kaunein jouluikkuna löytyy Karhulasta
Ensin tulevat aina enkelit
Kotkamillsin toimitusjohtaja vaihtuu
Ahlströmintien sulku ja joukkoliikenteen muutokset voimaan ensi viikolla
“Olen tyytyväinen ja ylpeä”
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Lajityypillinen ruokinta – avain hevosen ja koiran hyvinvointiin
Mikko Korsulainen esiintyi vuonna 2019 Oulun teatterissa näytelmässä Pohjoisesta tuulee. Hän esitti Johannesta, joka on työssään menestynyt isoveli. Taustalla on perheen isää esittävä Risto Tuorila.
Kuva: Kati Leinonen
”Teatteri on yhteispeliä”
Kotkan kaupunginteatterin uusi teatterijohtaja Mikko Korsulainen kokee työnsä palvelutehtäväksi.
Ulla-Maija Sievinen
– Minut tekevät iloiseksi toiset ihmiset, yhteisö ja yhteisöllisyys. Se, kun voin tehdä asioita yhdessä muiden kanssa. Ja kun itse voi tehdä toisen ihmisen iloiseksi.
Näin miettii Kotkan kaupunginteatterin johtajana 12. marraskuuta aloittava teatteritaiteen maisteri, teatteriohjaaja ja näyttelijä Mikko Korsulainen.
Tulevassa työssään hän kertoo olevansa mahdollistaja ja joukkuepelaaja.
– Se on palvelutehtävä, jonka kulmakivinä ovat kuuntelu, kannustaminen, luottamus ja avoin vuorovaikutus.
Mikko Korsulainen eli lapsuuttaan Oulussa, Haapajärvellä ja Kuopiossa.
– En ollut pienenä erityisen kiinnostunut esiintymisestä. Kotona ei kulttuuria pidetty tärkeänä asiana.
Nuorena miehenä hän kuitenkin etsi omaa tapaansa tehdä taidetta.
– Harrastin esimerkiksi kuvataiteita, valokuvausta ja muotoilua. Musiikki ja tanssi kiinnostivat. Teatterin tekemisessä yhdistyivät sitten nämä itseäni kiinnostavat asiat.
Korsulainen valmistui teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun näyttelijäkoulutuksesta vuonna 1996. Näyttelijäuransa aikana hän on työskennellyt pitkään Oulun teatterissa ja näytellyt siellä yli 50 tuotannossa.
Ohjaajana Korsulainen on työskennellyt vuodesta 2002 lähtien. Vuosina 2019–2023 hän päivitti taiteellista osaamistaan ohjauksen maisteriopinnoilla Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Tulevalla teatterinjohtajalla on ohjaajana kokemusta draamasta, monologeista, lastenteatterista, liiketeatterista, komediasta, dekkareista, musiikkinäytelmistä ja oopperasta.
– Näen esittävän taiteen kokonaisuutena, johon kuuluvat lisäksi muiden muassa tanssi ja uusi sirkus. Hyvää teatteria ovat mielestäni esitykset, jotka on tehty hyvin, ajatellusti sekä koko sielulla ja sydämellä.
Teatterissa voi käsitellä kaikenlaisia teemoja. Hyvä teatteri on ajassaan kiinni, ja se on myös yhteiskunnallisen vaikuttamisen väline, Korsulainen sanoo.
– On tärkeää, että teatterissa erilaiset äänet ja näkökulmat pääsevät esiin. Ajattelen tässä näyttämön moninaisuutta ja vasta valmistuneita näytelmäkirjailijoita, ohjaajia ja näyttelijöitä. Juuri nuorten tekijöiden kautta teatterin kieli ja ajattelu uudistuvat.
Mikko Korsulainen muistelee mielellään käyntiään Kotkassa vuonna 2017, jolloin hänen poikansa oli kilpailemassa Uuno Klami -sävellyskilpailun finaalissa.
Kuva: Mikko Korsulaisen albumi
Mikko Korsulainen korostaa, että kulttuuri koskee meitä kaikkia syntyperästämme riippumatta. Kulttuuri luo iloa, yhteenkuuluvuutta ja empatiaa, auttaa demokratian monitahoisten ongelmien ratkaisussa ja rakentaa lapsille ja nuorille tulevaisuutta. Ilman kulttuuria yhteiskuntamme pahoinvointi lisääntyy.
Nykyhallituksen kulttuuriin kohdistuvat leikkaukset huolettavat Korsulaista.
– Kulttuurin osuus Suomen valtion menoista on hyvin alhainen, mutta hallituksen leikkausaikeet ovat prosentuaalisesti valtavia ja vakavassa ristiriidassa sen oman hallitusohjelman tavoitekirjausten kanssa. Juuri taiteen ansiosta Suomi on saavuttanut maailmankartalla kokoaan suuremman aseman.
Teatterinjohtajan työstä Korsulaisella ei ole aiempaa kokemusta, johtamisesta ohjaajana sitäkin enemmän.
– Tärkeää on kyky kuunnella, osallistaa, olla johdonmukainen ja tehdä päätöksiä.
Korsulainen asuu Vantaalla, mutta aikoo myöhemmin muuttaa Kotkaan. Vapaa-ajan harrastukset viittaavat siihen, että miehen on helppo kotiutua uudelle kotipaikkakunnalleen.
– Tykkään teatterin lisäksi liikunnasta, klassisesta musiikista ja jazzista, taidenäyttelyistä ja valokuvauksesta. Kesällä harrastan melontaa, veneilyä ja purjehtimista.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.