Mielipide: Hyvinvointialueen ja muistiyhdistysten yhteistyö varmistaa muistisairaan tuen ja palvelut
Miten kinkunrasva lajiteltiinkaan? Entäs lahjapaperit?
Kiinnostaako englanninkielinen esi- ja perusopetus? – Kotkassa pidetään tammikuussa infotilaisuus
Tallin joulu kutsuu koko perheen joulutapahtumaan
Kati Almgren jatkaa aluejärjestön puheenjohtajana
Kotkan kaunein jouluikkuna löytyy Karhulasta
Kotkassa avautuu uusi Kymen Seudun Osuuskaupan ruokakauppa
Arjan voitto nivelrikosta
Monitoimiareena toteutuu Kouvolassa
Kotkamillsin toimitusjohtaja vaihtuu
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Lajityypillinen ruokinta – avain hevosen ja koiran hyvinvointiin
Lapsena Mariia Ruusunlahti ihaili mummolansa seinällä ollutta peiliä. Nyt se on hänen kotinsa seinällä, ja antoi nimen hänen yritykselleen T:mi Mariian Peili. -Olen tavannut ihmisiä, joiden on vaikea katsoa silmiin omaa peilikuvaansa. Jos ollaan jo siinä tilanteessa, se on vaikea paikka.
Martti Linna
Mariia Ruusunlahti vaalii mielen ja kehon tasapainoa
Martti Linna
Keväällä 2011 haminalaisen Mariia Ruusunlahden elämässä tapahtui jotakin, joka vaikutti kaikkeen hänen elämässään.
– Oma terveyteni lähti menemään alaspäin ja olin työssäni sellaisessa kohdassa, jossa mietin miten voisin tarjota ihmisille jotakin syvempää. Löysin hyvän olon lähteen.
Tuo lähde oli aluksi jalkakylpylaite, jolla Ruusunlahti alkoi tehdä itselleen ja asiakkailleen kehonpuhdistuksia entisten ihonhoito- ja kosmetiikkapalvelujen sijaan. Pian hän siirtyi syömään vegaanista ruokaa, ja ryhtyi seuraamaan kehonsa happoemästasapainoa.
Sataprosenttinen vegaani ei syö mitään ruoka-aineita, jotka ovat peräisin eläinkunnasta. Mariia Ruusunlahti ei kuulu täysvegaaneihin, vaikka hän ei olekaan syönyt lihaa kohta kymmeneen vuoteen. Jos pidoissa on tarjolla vaikkapa kermakakkua, niin se kyllä maistuu.
– Lihan jätin pois terveyssyistä, kun huomasin ettei se sula helposti kehossani ja on liian hapanta elimistölle. Muutos tuli siis terveys edellä. Lihansyönnin eettisyyteen liittyvät kysymykset tulivat mukaan vasta myöhemmin, Rauhanlahti kertoo. – Edelleen hyväksyn alkuperäiskansojen metsästyskulttuurin, jossa saaliseläimistä käytetään kaikki mahdollinen hyödyksi.
Muutos tuotti tuloksia.
– Oloni ei ollut koskaan tuntunut henkisesti ja fyysisesti niin hyvältä. Tajusin, että tämä on se olotila, jossa haluan olla.
Nykyisin Mariia Ruusunlahti on monitoimiyrittäjä, joka tekee monenlaista hyvinvoinnin ja ruokavalioiden parissa. Hän kokkaa, opastaa ja luennoi. Sanoista, puhumisesta ja kirjoittamisesta pitävän yrittäjän suunnitelmissa on aloittaa ensimmäisen oman ruokaohjekirjan kirjoittaminen.
Ruusunlahti haluaa jakaa eteenpäin sitä tietoa, minkä hän on itse hyvän olon hakemisesta ja saavuttamisesta tähän saakka oppinut – muistaen toki sen, että jokainen meistä tekee itse omat valintansa.
– Ihmisen hyvinvointi on jatkuvaa peilaamista sisäisen ja ulkoisen hyvinvoinnin suhteen. Eikä asioita kannata miettiä puhtaasti ravinnon kautta, hän muistuttaa. – Monelle ihmiselle ohjeeni on ollut: pysähdy ja hengitä. Ravinto ei aina ole oikea lähtökohta vaan sen miettiminen, mikä on oikeasti pahan olon juuri ja syy.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.